Hoe moet ik opmeten & monteren

OPMETEN

De breedte en hoogte worden opgemeten zoals jij je binnen zonwering afgewerkt wilt hebben.  Wil je het bijvoorbeeld aan het plafond bevestigen, dan meet je het vanaf het plafond tot waar je het afgewerkt wilt zien hangen.

Je bestelling wordt exact afgeleverd op de afmetingen dat je hebt doorgegeven.

Opgelet! Voor de mensen die graag in volledige donker willen slapen:

Indien je zeker alles verduisterd wilt hebben met verduisterende raamdecoratie, dan adviseren we je om steeds breder en hoger af te meten om dit te kunnen garanderen, andersom kan er steeds licht doorkomen door de zijkanten.

Hieronder vind je de opmerkingen die belangrijk zijn per productgroep:

 • Houten jaloezieën & alu jaloezieën

Pakkethoogte:

Wanneer je de jaloezieën optrekt heb je steeds een pakket (zie hieronder voor pakkethoogtes).  Indien je je ramen vrij wilt gebruiken moet je hiermee rekening houden.  Wanneer je je ramen vrij wilt gebruiken, zal je de jaloezieën op het kozijn moeten plaatsen, zo zal je het ook hoger moeten plaatsen boven je ramen, zodat je het volledig kan optrekken om je ramen volledig vrij te kunnen gebruiken. 

 • Rolgordijnen & duo-rolgordijnen & silhouette

Bij rolgordijnen is de stof steeds 4cm smaller dan het systeem.  Dit zorgt ervoor dat bij verduisterende rolgordijnen, je steeds moet rekening houden met deze opening.  Indien je dit wilt vermijden adviseren we je om op het kozijn te meten, zodat je de rolgordijn steeds breder kan bestellen dan je ramen.

De hoogte pakket bij rolgordijnen:

 • met cassette: 8cm
 • zonder cassette: 7cm

Verticale lamellen

Verticale lamellen bestaan uit lamellen die 89cm breed zijn.  Het is belangrijk dat de lamellen vrij moeten kunnen draaien om het netjes te kunnen gebruiken.  Om dit te kunnen vrijwaren moet jij hiervoor niets doen, dit doen wij automatisch voor jou.  Jij meet de exacte breedte en hoogte op zoals jij het afgewerkt wilt zien, wij zorgen voor de rest.

Indien je je ramen volledig vrij wilt houden, raden we je aan om op het kozijn te meten, om zo breder te meten zodat je de pakket aan de linkerkant of rechterkant kan opstapelen.

Vouwgordijnen

Wanneer je vouwgordijnen optrekt heb je steeds een pakket.  Indien je je ramen vrij wilt gebruiken moet je hiermee rekening houden.  Wanneer je je ramen vrij wilt gebruiken, zal je de vouwgordijnen op het kozijn moeten plaatsen, zo zal je het ook hoger moeten plaatsen boven je ramen, zodat je het volledig kan optrekken om je ramen volledig vrij te kunnen gebruiken. 

 • Dubbele rolgordijnen:

Bij rolgordijnen is de stof steeds 4cm smaller dan het systeem.  Dit zorgt ervoor dat bij verduisterende rolgordijnen, je steeds moet rekening houden met deze opening.  Indien je dit wilt vermijden adviseren we je om op het kozijn te meten, zodat je de rolgordijn steeds breder kan bestellen dan je ramen.

De hoogte pakket bij dubbele rolgordijnen:

 • met cassette: 13cm
 • zonder cassette: 12cm

Mocht het toch nog niet duidelijk is, kun je ons altijd foto’s van de ramen e-mailen. We helpen je dan graag verder.

 • Wave-in

Wave-in lamellen bestaan uit lamellen die je met het kantelen zowel in de dag als ‘s avonds kan gebruiken om je privacy te garanderen.  Het is belangrijk dat de lamellen vrij moeten kunnen draaien om het netjes te kunnen gebruiken.  Om dit te kunnen vrijwaren moet jij hiervoor niets doen, dit doen wij automatisch voor jou.  Jij meet de exacte breedte en hoogte op zoals jij het afgewerkt wilt zien, wij zorgen voor de rest.

Indien je je ramen volledig vrij wilt houden, raden we je aan om op het kozijn te meten, om zo breder te meten zodat je de pakket aan de linkerkant of rechterkant kan opstapelen of beide kanten.

OPGELET

Gelieve rekening te houden bij het opmeten van jaloezieën met de pakkethoogte.

MONTEREN

Hoe begin je eraan?

Verzamel alle benodigde materialen: zorg ervoor dat je alle onderdelen hebt die bij het geleverd zijn, inclusief de bevestigingssteunen, schroeven en eventuele andere accessoires.

 1. Meet de juiste positie: gebruik een meetlint om de breedte van het raamkozijn te meten waar je het systeem wilt monteren.  Zorg ervoor dat je de exacte breedte meet, zodat het gordijn perfect past.
 2. Markeer de bevestigingspunten: gebruik een potlood om de positie van de bevestigingssteunen op het raamkozijn te markeren.  Zorg ervoor dat de markeringen gelijkmatig en waterpas zijn, zodat het gordijn recht zal hangen.
 3. Bevestig de steunen: boor gaatjes op de gemarkeerde punten en bevestig vervolgens de bevestigingssteunen met de bijgeleverde schroeven.  Zorg ervoor dat de steunen stevig vastzitten.
 4. Plaats het gordijn, schuif het gordijn in de bevestigingssteunen totdat het stevig op zijn plaats zit.  Controleer of het gordijn goed vastzit en niet wiebelt.
 5. Test het gordijn: trek aan het gordijn om te controleren of het soepel omhoog en omlaag rolt. Controleer ook of het goed blijft hangen zonder naar beneden te zakken.
 6. Breng eventuele aanpassingen aan: als het het gordijn niet naar behoren werkt of niet recht hangt, kun je de bevestigingssteunen aanpassen of het rolgordijn opnieuw plaatsen totdat het goed is uitgelijnd.
 7. Geniet van je nieuwe gordijn, zodra het gordijn correct is gemonteerd, kun je het gebruiken om het licht te reguleren en privacy te creëren in de kamer.

Mochten deze instructies niet voldoende zijn, dan vindt u hieronder enkele links voor het bevestigen van verschillende zonweringen:

We hopen dat deze instructies je helpen bij het opmeten & monteren van je gordijnen! Indien je wilt dat wij het doen voor je, dan zorgen we ervoor! Als je nog meer vragen hebt, staan we steeds klaar om jou verder te helpen.  

WINKELWAGEN
We gebruiken cookies om uw ervaring op onze website te verbeteren. Door deze website te bezoeken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies.